Skitungar.

Även om de är desperata och har rätt att bli upprörda på politikerna och vill säga ifrån så rättfärdigar det inte beteendet i London. Istället förstör de bara mer för sig själva och gör att staden måste repareras för miljontals pund. Pengar de istället kunde lägga ner på de fattigare delarna av stan. En av dem som deltog i den fredliga protesten innan helvete bröt loss sa så här:

– Varför vill man förstöra sina egna kvarter?

Det är som att slå sig själv i ansiktet.

Sen alla dessa skitungar som ser sin chans att bara vandalisera, bränna och plundra för skojs skull, ja de blir jag riktigt satans förbannad på och hoppas att de får sina straff. Tänk att det krävdes 16000 poliser i stan som vågade vara mer aggressiva för att det skulle lugna ner sig lite. Men tänk ännu värre att det bara tog mer fart i resten av städerna i England. Fy fan, jag kan inte släppa idiotin och bristen på hjärnkapacitet.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/09/article-2024203-0D5F1DBD00000578-126_470x578.jpg
10.08.2011 kl. 15:40

Så här svårt har det aldrig varit tidigare.

Jag orkar inte. Vi kom helt av oss med flyttlasset på kärran nu. Roger ringde åt paret med lilla fina 27-kvadrataren och ingen annan verkar tydligen vara så väldigt intresserad av den och han får den om han skriver på ett ettårskontrakt för annars funderar de på att sälja den istället. Alltså ne-e. Jag kan förstå det kämpiga med att hitta nytt folk och ett halvår skulle vara mer okej men att skriva på ett helt jävla år är inte okej. Jag kanske bara står ut i London några månader och kan omöjligt flytta in med honom i 27 kvm i så fall. Han kanske inser att han ska åka någon annanstans efter julen fastän det inte känns så nu. Det kanske händer något som gör att han inte kan bo där. Ett år är en himla lång tid. Gaaah. Även om han tror och känner att han ännu vill vara i Jakobstad ett år till så kan man inte veta. Det går ju inte.
10.08.2011 kl. 14:12

Ettanettanettan.

Vi kollade en ny fin men dyr lägenhet ikväll med mysigaste innergården. Sjutton stycken hade ringt. SJUTTON! Det här är inte bra. Roger börjar sitt sista studieår = inte populärt. Det går inte bra det här. Med andra ord vet jag fortfarande inte vilka möbler jag ska skicka hem imorgon med mamma och pappa. Fuck.
09.08.2011 kl. 20:18

Ärthjärnor.

Det som händer i London nu är helt obegripligt. Vad är det för fel på de här ungdomarna? Var är hjärnan? Oskyldiga människor blir hemlösa, oskyldiga människors butiker brinner ner. Det finns ingen logisk förklaring. De verkar ju inte tänka alls. Ska de bränna ner hela staden? Ska de plundra alla butiker tills ingen kan handla mera? Ska de sedan bo där har de tänkt? Tänd eld på era egna jävla hus istället. Var är föräldrarna till de här ungdomarna? Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte. Det är som i en skräckfilm där ett virus tar över mänskligheten och gör dem galna.
09.08.2011 kl. 11:27

Ettan, ettan, var är du?

Det är svårt att hitta en etta tydligen. Vi gick på en visning med målet att säga "den tar vi!" och var precis på väg att säga då vi hörde att man kan flytta in först vid månadsskiftet. Neeeej. Den hade varit perfekt. Ett kvarter bort, bra kök med gula luckor, massa skåp i hallen i grön färg, 31 kvm, jättehärliga ägare som jag ville krama om. Men vi behöver hitta något nu. Ska det vara så svårt.

For och kollade på en 27 kvm i samma hus som Stinky McTobak vi kollade på förra helgen. Samma modell men mycket fräschare och bättre på alla vis. Jättecharmigt kök, fräscht badrum, trevlig miljö. Liten och trång men jättefin så vi sa att Roger jättegärna tar den och kan flytta in genast men denna gång var det istället hyresvärden som skulle fundera på saken så nu väntar vi och hoppas att de ringer och säger att han får den. Svårt att säga hur det kommer att gå. Jättetrevligt par igen men kvinnan verkade vara väldigt noga med städning, ordning och reda och verkade tro att pojkar = smuts. Kanske en långhårig musiker dessutom innebär fest i mångas ögon, vem vet?

Det är så hemskt det här att att bli bedömd på fem minuter och det kan avgöra om Roger får flytta in eller inte. Vi hade ju redan för över en vecka sedan en vi absolut ville ha och bad hyresvärden höra av sig om han bestämde sig för en annan hyresgäst men han bara totalignorerade oss. Det stora problemet verkar också vara då Roger är inne på slutrakan av sina studier och kanske inte stannar i en hel evighet men vem gör det? Bara för att någon inleder sina studier på 4 år betyder det inte att människan inte kan ångra sig och hoppar av skolan efter 3 månader. Det finns inga garantier för hur länge en hyresgäst stannar.

Det här dödar mina nerver. Onsdagen då ett flyttlass ska skickas hem närmar sig och vi vet fortfarande inte vilka saker Roger kan behålla. Men det vet jag, på 27 kvm ryms ju ingenting alls.
08.08.2011 kl. 19:47

En gömd peng är en bra peng.

Lycka är att städa igenom gammalt skrot och hitta en plånbok med 15 € i!
08.08.2011 kl. 15:19

Feelis i vår lya.

Lite kaos nu hörni. Lådor, tidningspapper och saker överallt. Och så bananflugorna som desperat söker plats att bo. Ännu vet vi inte var Roger och marsvinen ska bo om en vecka. Ännu vet jag inte när jag själv åker till London. Det finns oändliga högar med osorterade saker här. Det är ledsamt att packa ner porslin och blommiga koppar men himla simpelt ändå jämfört med skräpskåp. Och källarförvaringen, du milde jag orkar inte.

Avslutade det avskyvärda loppisbordet idag också så hem kom ganska mycket tillbaka. Många säckar ska till missionsstugans loppis eller liknande ställe. Sålde för 93,45 + 25 euro så det var väl helt okej antar jag. 25 gick alltså till bordshyran. Ganska trevligt att få kontanter i börsen må jag säga.

På onsdag kommer mamma och pappa hit med en bilkärra och åker sedan vidare på bostadmässan under dagen. Under tiden ska vi lassa kärran full med saker som ska hem till min hemby för att förvaras under tiden jag är borta. Eftersom vi inte vet var eller hur stort Roger ska bo är det svårt att veta vad som kan lämna i Jakobstad. Jobbigt nu.

Mest av allt avundas jag att han ska få packa upp, inreda och börja om i en ny lägenhet. Jag avskyr att inte veta när och var jag packar upp mina böcker och loppisprylar igen.
07.08.2011 kl. 21:36

Lontoo.

Kom ihåg att besöka selmagoestolondon.ratata.fi emellanåt för det händer troligen mera där för tillfället. Åtminstone följer den bloggen ett tema. Den här har mest förfallit till ingenting tyvärr.
06.08.2011 kl. 20:31

Take the fucking paper!

Jag har många likheter med den här katten då jag handskas med maskiner som inte funkar. Byt bara ut fucking mot satan så har ni mig. Tyvärr är jag inte lika underhållande. Kom ihåg ljudet! Jag har sett kanske fem gånger och kan inte sluta skratta.

06.08.2011 kl. 18:35

Snart är plågan över.

Bara några timmar loppisbord kvar imorgon så är det över. Fy fan som jag hatar det där stället. Den här gången har jag inte ens orkat titta på andra bord. Positivt för att jag inte köper massa själv. Negativt för att mina saker kan ligga felplacerade överallt och jag vet inte om det. Hur som helst är det verkligen inte värt besväret.
06.08.2011 kl. 15:51

Keeeng Beeell.

Är det någon annan som skrattar ihjäl sig varje gång Keeng Beell i True Blood säger authorityy eller truue deaath? Han är en tönt.

http://www.g33kpron.com/wp-content/uploads/2011/06/True-Blood-Season-4-Episode-1-10-550x366King-Bill.jpg
05.08.2011 kl. 17:42

Farväl.

Jag tror jag får ge upp och börja packa inredning och fina kökssaker. Jag vill inte bo omgiven av vita väggar och bruna lådor men det får lov att gå en vecka då. Hejdå tavelväggen. Hejdå alla prydnassaker och böcker. Hejdå loppisfynden i köket. Hejdå blommiga kaffekopparna. Hejdå hemmet.
05.08.2011 kl. 16:32

Töntigt.

Är det svårare att få lägenhet om man är en ung man? Såg en annons som endast riktade sig till unga studerande flickor. Roger skulle sköta sig bra mycket bättre än många unga flickor här i världen. Känns lite orättvist. Det är lite som då jag hela livet har fått höra "inga andra flickor har lika stökigt rum som dig." Flickor städar och pojkar bråkar. En ung dam skulle aldrig någonsin ha fest i lägenheten eller lämna disken att stå. Inte en enda en. Kom igen!
05.08.2011 kl. 15:52

Dyrt att se dåligt.

Jo förresten det här med linser. Jag började ju med månadslinser och tyckte inte om dem. Förstod inte om det var jag eller om jag skulle vänja mig men varje gång så längtade jag mest efter att få ta ut dem igen. På efterkollen fick jag en ny optiker som istället förespråkade endagslinser och sa att vanligtvis brukar man nog ge dem åt nybörjare också tills man lite har koll på hur ofta man behöver använda dem. Så jag fick tre par endagslinser att testa. Alltså skillnaden var ju enorm. För det första så är de ju så mycket tunnare och skörare än månadslinser men därför också mer lämpliga för mina ögon. Dessutom var det i detta skede som jag äntligen fick in knixen och började få i dem på en gång. Det var en variant med extra fukt också för mina känsliga ögon.

Så efter en ny efterkoll konstaterade vi att jag ska köra endags och se hur ofta jag bär dem och om jag i längden måste tänka månads igen. Att bara få kasta dem efteråt är ju det bästa som finns. Hur som helst så råddade optikern och jag fattade inte. Gjorde ju beställning på instrumentariums webshop men fick inte fyra för priset av tre. Lyckades annullera beställningen, gick till instrumentarium och kollade om det blir billigare där. Där sa de att en låda med 30 stycken endagslinser kostar 28 € och jag föll nästan i golvet. På webshopen 24. Nej sa jag, de kostar 19,20 på webshopen. Nä det kunde hon inte tro på, jag måste ha tagit fel sort. Nej jag tog den som fanns under mina uppgifter. Alltså nä-ä här står 24 € säger hon. Jaha jag måste gå hem och kolla då. Nå visst kostar en låda 19,20 så jag beställde från webshopen trots allt. Kvinnan jag mejlade med tyckte synd om mig så hon skickade 10 stycken gratis. Snällt av henne!

Men alltså även om kvinnan i butiken tyckte att 19,20 lät alldeles för billigt tyckte jag ändå att det låter alldeles för dyrt. Herregud ändå. 30 stycken är ju bara 15 par. Är alltså 19,20 billigt? No way att jag tänker vänja mig vid linser. Visserligen kanske det är en dyrare sort jag har? Eller? Men ändå.

http://www.lenses2buy.com/img/products/79e5e91bf6.jpg
05.08.2011 kl. 13:09

Fyllot i en bar.

Alltså för roligt! Jag börjar tänka att det är ungefär något Papphammar skulle ha kunnat göra någon gång på 70-talet men istället är det ett litet barn som bara gör utan skådespel. Fantastiskt.

05.08.2011 kl. 12:48