Tortyren.

Läser att den skjutglade norrmannen beklagar sig över att sitta i isoleringscellen och att han helt har tappat livslusten. Själv är jag såpass hård att jag skrattar lite inombords åt det här och att han fick fyra veckor till i isolering. Han tycker ju inte att han har gjort något fel och han var väl visst fullt beredd på att hamna i fängelse? Därför känner jag att att det är mer än rätt att han får plågas lite nu. Att han i något skede måste känna sig deppig och nedstämd. Han gör det inte över det hemska han gjort förstås men jag anser att det är rätt åt honom att tappa livslusten i två månader innan han får tillgång till tidningar och andra människor. Det är en tortyr att sitta isolerad så länge men det behöver han. Han tycker synd om sig själv där han sitter. Nu kanske någon tycker att man egentligen inte får säga så här och tror att jag är någon form av förespråkare av dödsstraff eller annat otäckt men jag tycker bara att en sådan typ behöver känna att han straffas för jag tror inte han skulle göra det på samma sätt annars. Han ville ju veta vad medierna har skrivit och har ett stort ego och en stolthet över sitt så kallade verk. Att sitta där och inte få veta vad världen tycker är mycket bra.
19.08.2011 kl. 20:37

Snart.

Nu närmar det sig slutet. Eller ja, slutet som innebär att vi lämnar över nycklarna alltså. Det drar visst ut på tiden något fruktansvärt det här. Jag har kanske packat för noga. Idag fick jag bara ge upp, börja fösa ihop saker på måfå i lådor för att sorteras hemma hos mamma och pappa sen.

Vi kom hem 2 på natten igår. Sov typ 4 timmar och fortsatte. Feelis. Roger skulle vara i Vasa klockan 15 idag. Kändes mest satan ungefär. Hans mamma kom hit och hjälpte mig. Sen i något skede kom hyresvärden för att ta lite mått och planera renoveringen inför försäljningen. Då sa han att vi inte behöver ha bråttom för han ska i jobb imorgon och kommer inte därifrån förrän torsdag morgon. Frid i sinnet. Efter det hade jag och svärmor ganska trevligt. Hon städade medan jag packade, ordnade och torkade lite här och var. Lite cola och bulle på balkongen. Småprat och allmän frid. Förutom fötterna då. Man ska inte gå barfota på hårda golv en vecka om man är lite halvplattfot som inte är van att stå mycket. Det går inte.

Låg ner i kanske 15 minuter och skrattade högt då jag skulle upp. Benen och fötterna hade stelnat ihop totalt så att benen nästan vek sig. En sådan töntig maktlös känsla att jag började skratta åt min kropp.

Jag hoppas att Roger kommer hem snart. Så att jag får somna (jag har nycklarna) och att den snudd på migränaktiga huvudvärken släpper. Har haft den nästan hela dagen men vete fan var värktabletterna är. Och en våldsam allergi så där så att snoret har droppat och flödat utan stopp. Helt sjukt var det. Gammalt damm? Bara jag inte blir sjuk så.

H: hon som är jävligt glad över att inte ha en flygbiljett på lördag.
16.08.2011 kl. 23:16

Att vara less.

Är det okej att börja gråta av flyttleda? Jag orkar inte mer nu. ORKAR INTE. Det var ju meningen att vi skulle vara ute idag men jag fick lov att skjuta fram det lite. Ändå så satans mycket kvar. Man borde inte få bo längre än ett år på samma ställe. Årligen rensa igenom allt man äger.

Just nu känns det så där hopplöst som det kunde kännas en typisk sen kväll i skolan i Nykarleby. Dagen efter var det deadline, kanske en presentation åt en kund. Man satt där och åt en banan med tom blick och visste att det skulle bli halva natten. Man visste att presentationsrummet nästa dag skulle lukta målarfärg och klassen skulle ha mörka cirklar under ögonen. Men det fanns inget att göra, det var bara att köra på och hata livet. För någon sådan brinnande passion för färg och form har jag nog aldrig haft att jag på riktigt tyckte det var värt det då.

Nu tycker jag inte heller att det är värt det. Fastän Rogers nya hem är helt fantastiskt så där så att det kändes som ödet att vi var tvungna att vänta så länge så är det just nu inte värt det. Fy satan som jag hatar det här. Och inga jävla lampor har vi. Imorgon kommer troligen Rogers mamma hit igen för att hjälpa till. Vet inte riktigt vad jag ska säga åt henne att göra, kanske städa. En positiv grej är ju att Roger har fått hjälpa med packningen idag. Det negativa är att freaket inom mig har panik över att jag själv inte har packat och att jag själv inte riktigt vet lådornas innehåll fastän jag bett honom dokumentera allt.

Fy fan, nu måste jag fortsätta.
15.08.2011 kl. 22:22

Flyttn.

Vi avslutade nyss denna flyttdag (men inte den sista) och Rogers föräldrar for hem. Jag är sliten och skulle inte ha satt mig ner här på det hårda trägolvet (möblerna borta) för mina ben dog just av dagens spring. På ett sätt kanske det är skönt att vi snart ska åka till lägenheten utan elektricitet för att sova men å andra sidan kommer jag att svära innan lakanen är på där i mörkret och det faktum att det bara kommer att vara tyst och mörkt. Det värsta alltså. Jag är ju hon som inte kan somna utan lite ljus och ljud i bakgrunden. Hur länge håller batteriet på en MacBook Pro månne...

H: En trött en.


Ps. Jag inser att av alla tre photo booth-bilder jag publicerat i mitt liv så har jag haft samma frisyr. Jag klippte ju bort 4 cm av håret i måndags, vi kan ju inte låta topparna få må bra och vara ifred längre än så.
14.08.2011 kl. 22:58

En farfar bland buskarna.

Haha, vi hittade Rogers farfar som smög i buskarna då Google Maps körde förbi och fotade. Då man dessutom vet var han bor mitt ute i skogen i ingenting känns det lustigt att de ens bemödat sig att ta bilder där men inne i byarna där våra föräldrar bor hade de inte varit.

13.08.2011 kl. 20:53

Bloody fantastic!

Det var som menat att vi skulle vänta på just den där lägenheten med just den hyran! Jag vill bo där själv! Åh, Roger och marsvinen kommer att få så mysigt! Utropstecknen haglar in!

13.08.2011 kl. 12:56

Idag gäller det.

Shit, inte en enda etta bland annonserna idag. Jag förstår inte det här. Var ska alla nya studerande bo? Tur att vi lade in annons. En person har ringt så vi måste bara hålla tummarna att det går att bo där eller att någon annan ringer. Men det var lite för billig hyra till stor lägenhet så det finns risk för kräkreflex. 12:00 ska vi titta.
13.08.2011 kl. 10:50

En liten Selma i en karusell.

Då foton ska packas ner tar det alltid lite extra tid för man måste ju titta igenom allt och ibland kommer ett tvång på att scanna in och dela med sig av karusellbild där jag nästan är blond. Svårt att tro idag.

12.08.2011 kl. 20:49

Sista dagarna av intensivpackning.

Vet ni vad jag borde lära mig men som jag inte kan göra? Låta Roger hjälpa mig att packa så att de här sista dagarna inte ska kännas så överväldigande. Men alltså det går inte. Mina prylar komma att spridas ut till hans hem, till olika ställen i mina föräldrars hem samt med mig till London. Jag behöver ha koll. Jag behöver ha en logik på vad alla lådor innehåller. Jag måste skriva ner på listor vilka saker som åker vart. Jag kan inte hantera det om någon annan gör det. Men å andra sidan är det heller inte okej att vara hysterisk medan han sitter och väntar att jag ska ge orders. Freak.
12.08.2011 kl. 18:50

Photo Booth.

Firefox installerat på nya datorn så nu kan jag blogga. Nu får jag dessutom joina Photo Booth-klubben så här har ni mig på golvet omgiven av flyttstök med nya glasögon från Favoptic på näsan.

12.08.2011 kl. 17:42

Ung, skötsam man och det där.

Oj öde nu blev det bråttom. Vi skulle lägga in en annons åt Roger på morgondagens tidning att han söker lägenhet men han spelade lunchmusik på After Eight (excellent mat idag förresten, nam!) och tiden rusade iväg. Klockan 14 ska annonsen in. 13:40 gjorde jag den och så var det nåt fel på sidhelvetet och klockan tickade. Ett fel uppstod, försök igen! Aaaaah! 13:50 ringde jag till det namn på annonslistan som lät bäst och det var fel fel fel. Inget ont om kvinnan som lät hur trevlig som helst men då tiden rinner iväg och jag trummar frenetiskt med pennan mot skrivbordet så går det inte med någon "ehm ehm jå jå..du kan..eller vänta..jå..jå så gör vi..men vilken kontonummer ska ni betala till..hmm..var är pappret..nej nu hittar jag inte..jag måste fråga...va heter det dit annonsen ska då månne" och jag ropade nästan DIVERSE DET HETER DIVERSE och sen fick jag dessutom FEL kontonummer och måste ringa igen "oj nej gav jag feel..då ska vi se.." och hon lovade att rusa iväg och "stoppa pressarna" om man kan säga så. 14:10 skickade jag iväg den. Fan om den inte är med i tidningen imorgon.
12.08.2011 kl. 14:19

Den där Clara igen.

Underbara Clara har fått snyggaste spirorna och sötaste sonen. Älskar hennes bilder lite extra nuförtiden känner jag. Är det alla piffiga klänningar månne?

http://www.underbaraclara.nu/wp-content/uploads/2011/08/outfits-172-468x469.jpg

http://www.underbaraclara.nu/wp-content/uploads/2011/08/outfits-125-468x528.jpg
12.08.2011 kl. 11:23

En konstig konstens natt.

Kom helt ur flyttandet nu.Blev en konstig dag igår som blev bråttom att rusa iväg till Vasa. Träffade en gammal vän jag inte sett på många år och köpte en MacBook Pro från iTronic där han jobbar. Så nu har jag en helt plötsligt, fröken PC. Sen tog vi en snabb kaffe, jag for på spontan bio med min bror och hans sambo, dvs. Vilmers och Melkers mamma. Efter det skulle jag ha behövt lite sällskap att kolla in Konstens natt med men istället blev det mest att sitta på D.O.M hela kvällen där Roger och en trio han medverkar i spelade. Fast lite god mat på Amarillo hann vi med innan de började men alla mina andra ärenden for åt fanders så jag hoppas jag hinner till Vasa en gång till inom kort.

Kände ju ingen där på D.O.M så Rogers föräldrar kom ner en stund i källaren. Jag ville hem ungefär redan klockan 10 på kvällen så det var lite jobbigt att komma hem först runt halv 3 och må skit av senaste tidens trötthet, dålig mat och för lite vätska. Nu känner jag mig typ bakfull fastän jag bara drack vatten igår. Mycket jobb kvar med flytten ännu och fortfarande ingen lägenhet åt Roger.

Men en mac köpte jag ju, eh. Måste erkänna att jag satt med ångest i bilen igår på väg till Vasa. Här skjuts ungdomar i Norge, andra ungdomar blir galna i England, barnen i Afrika svälter av torkan och börskris råder men jag åker och köper en dyr jävla dator. Äckligt är vad det är. Tyvärr är jag för beroende av en dator och internet för att inte ha tillgång till det i London.
12.08.2011 kl. 10:34

99.

Nu är det 99 dagar tills Breaking Dawn, part 1 har premiär. Hoppas att jag står ut i London tills dess så att jag kan se premiären där! He sku va na he!

http://blog.zap2it.com/pop2it/breaking-dawn-part-1-traile.jpg
10.08.2011 kl. 19:33

Ett lass borta.

Sådär. Nu har jag och Roggan lassat en stor bilkärra, ett bilflak och en bilhytt full. Stackars mamma och pappa som ska plocka bort allt och försöka få in allt nånstans i hemmet med dålig förvaring. Nu är vår lägenhet ett halvtomt kaos med bananlådor och prylar strödda som strössel runt omkring golven så att man blir alldeles matt. Egentligen är det värsta lasset på väg bort men samtidigt är det värsta packandet kvar. Ni vet allt det där skrotet alla människor har.

Hungriga och trötta är vi men det är väl bara att jobba vidare. Själv har jag lite dåligt med livslusten idag av allting. Verkar som om Roger tänker skriva på ettårskontraktet också och det gör mig ganska förtvivlad för om de inte går med på att han i så fall fixar en ny hyresgäst ifall han inte kan vara där tiden ut så betyder det att vad som än händer i mitt eget liv så kan jag inte bo med honom på ett år även om jag skulle komma tillbaka till Finland igen efter två månader. Visserligen är jag nyfiken på hur det är att vara särbo men ändå, orka börja bo skilt i samma stad om jag kommer hit tillbaka.
10.08.2011 kl. 18:03