Se bakåt i tiden.

Håller fortfarande på med timeline. Märkte plötsligt att jag blev väldigt frånvarande på facebook en period och att jag verkade må mycket bättre på en gång. Nu gick jag just igenom perioden då jag stressade som en dåre med slutarbetet och samtidigt blev marsvinet Tofslan sjuk och jag blev tvungen att avliva henne mitt i allt det där men hade ingen tid att få gråta ut utan stressade vidare. Herregud, jag blir imponerad av mig själv så här i efterhand.
16.01.2012 kl. 16:50

För att det är så mycket enklare att lägga dyrbar tid på skit.

1. Hur gammal är du om fem år? 31 och antagligen panikslagen över att 32:an närmar sig och tänker "herregud när hände det här?" Och nu får jag en liten hjärtattack då jag inser att jag är över 30 om fem år. Herregud, när hände det här?

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min deputy manager Andrew på jobbet. Han är så fantastisk så ni förstår inte. Gay med fantastisk humor och som berättar roliga historier om sin partner som han snart ska gifta sig med. Som jag tycker om den mannen.

3. Hur lång är du? 168 cm. Så medel.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hm. Öhm. Kanske Sherlock Holmes 2an på bio i onsdags? Nu minns jag inte om jag har sett någon annan här hemma sen dess. Tror det mest har varit serier.

5. Vem ringde du senast? Linda

6. Vem ringde dig senast? Linda. Hon lämnade voicemail. Därför ringde jag tillbaka. Så jag vet inte om det räknas. Annars jobbet.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Här kände jag lite angst över att skriva ut någons sms men det var nästan en besvikelse att det bara var detta: 02: Your 02 Unlimited free allowance has run out. Top up now to get free unlimited UK calls and/or texts to 02 numbers.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på. Oftast texta. Men om det är någon jag kan prata med utan telefonangst som mamma så föredrar jag nog att ringa för att få det överstökat för egentligen hatar jag att skriva sms.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sen 1970.

10. När såg du senast din mamma? Tidigt på morgonen 5 januari då jag kramade henne hejdå innan jag for tillbaka till London.

11. Vilken ögonfärg har du? Blågrön.

12. När vaknade du i dag? Först kring 8 av min flatmate och mikrosatan. Sedan kvart före 9 steg jag upp på riktigt.

13. Vilken är din favoritjulsång? Jag lyssnade i stort sett inte på någon julmusik senaste omgången så jag kommer inte på vad jag brukar tycka om.

14. Vilken är din favoritplats? Ääh för svårt.

15. Vilken plats föredrar du minst? Svettig tunnelbana en sen eftermiddag då arbetande folk rusar hem från sina jobb här i London. Så där så att alla står tätt intill varandra och det är så varmt ute att luften där nere är fruktansvärd kvav så att svettdroppar rinner på min panna. För att nämna ett ställe. Så där som det var i september.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag är så fel person att fråga en sån sak.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Diverse mardrömmar.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Family Guy. Möjligen någons status på facebook.

19. Hur stor är din säng? Jag tror 120. Känns så. Det som här skulle klassas som "double"

20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda men just nu MacBook Pro. Hemma i Finland står en stationär HP och väntar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra. Måste ha minst 2. Dessa fjantar från Primark räknas knappt så egentligen är det 6.

23. Hur många landskap har du bott i? Herregud landskap..ett då? Plus ett annat land.

24. Vilka städer har du bott i? Bodde 19 år i en by i Österbotten. Sedan flyttade jag till Jakobstad. Nu bor jag i London. Blev ett större kliv där i slutet.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Hm. Beror ju på situation, plats och klädsel ju. Jag menar att gå barfota är ju jätteskönt på vissa ställen men skulle vara fruktansvärt på andra. Att gå i strumpor kan också vara jätteskönt, men på en del platser vill jag helst ha skor mellan mina strumpor och golvet. Kanske strumpor ändå. Lite lagom där i mitten.

26. Är du social? Jag tror ju aldrig att jag är det men i slutändan är jag nog lite social ändå. Tror jag har kommit fram till det nu då jag flyttade till ett annat land.

27. Vilken är din favoritglass? Brukar väl vara choklad men jag tar ju aldrig något annat herregud. Eller någon riktigt krämig gammaldags vanilj. Fast nu sa vi ju inte smak. I så fall Magnum Classic. Eller nej nej nej, Ben&Jerry's half baked!
.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Hm. Först vill jag igen svara något med choklad men egentligen något lite fluffigt och mera lättsamt tror jag. Typ créme brûlee (hur fan man nu stavar det, vadå intensivläste franska i gymnasiet?) eller något liknande. Som inte blir för tungt efter maten.

29. Tycker du om kinamat? Jåå!

30. Tycker du om kaffe? Mörkrostat ja. Juhlamokka eller annat typiskt finskt, nej.

31. Vad dricker du till frukost? Eftersom jag är för snål för att köpa juice så blir det mest bara kaffe och kanske lite saft. Eller om jag råkar ha en flaska smoothie.

32. Sover du på någon särskild sida? I'm all over the place.

33. Kan du spela poker? Nope.

34. Tycker du om att mysa/kela? Ibland tror jag det men så i slutändan gör jag det kanske inte alls. Just nu skulle jag döda för lite mys dock. Aldrig har jag velat krama människor så mycket som under dessa 4 månader.

35. Är du en beroendemänniska? Säkert.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Söker fortfarande en sådan människa. Verkar vara ett udda datum. Jag känner typ 5 som fyller år 25 november så vad är felet med 26 april? Det är alltid en utsökt dag med strålande väder.

37. Vill du ha barn? Nej.

38. Kan du några andra språk än svenska? Nå engelskan ska ju bli strålande här nu eller hur? Min finska kan vi mest skratta åt. Franskan har jag glömt.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Alltså båda. Havet är ju förtjusande men så ibland kan jag bara bli så trött på sand, vågor och saltvatten och känner bara att en klorfylld pool är så mycket skönare. Beror på helt enkelt.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Det känns som att jag inte vet hur det är att faktiskt välja vad jag helst spenderar dem på eftersom jag har haft så dåligt med inkomst på senare år. Nu är det bara hyra, billig mat och kanske någon buss som gäller. Jag vet inte ens riktigt vad jag skulle ha som första prioritering om jag faktiskt kunde välja. Kanske ett nytt objektiv till kameran? Några riktigt bra kvalitetsplagg kanske. Inredning. Lyxig mat? Alltså jag vet inte..

42. Äger du dyrbara smycken? Beror på vad som anses dyrbart. Men nej.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Det där med vad som går på tv vet jag inget om.

44. Kan du rulla med tungan? Näij.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Hjälp så svårt..

46. Sover du med gosedjur? Nej men det borde jag ju, kramsjuk som jag är.

47. Vad har du för ringsignal? En gammal favoritlåt som jag inte ens kommer ihåg namnet på nu. Dags att byta kanske..

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Tror nog att något kan finnas kvar men inte helt säker.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Hela. Mitt. Jävla. Rum.

50. Flirtar du mycket? Jag tror det. Eller jag vet inte riktigt för jag gör det inte medvetet riktigt men inser kanske sen att det är det jag gör. Det är mer hurdan jag är och hur jag bemöter andra människor så jag vet inte när det är flirt riktigt.

51. Kan du byta olja på bilen? Kanske om jag verkligen måste? Jag tror det är en av alla saker som man tänker "nämen det kan jag väl inte?" men sen då man tänker efter och kollar läget litegrann så går det nog.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej. Eller..nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Håller på med Nowegian Wood.

54. läser du någon dagstidning? Nej.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Mer gapsjunger.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Radio? Radio? Räknas sändningsarkivet av morgonpasset i P3?

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Kommer inte ihåg om jag har krafsat här hemma så annars är det nog på jobbet igår då jag reserverade en kjol åt en kund.

59. När var du i kyrkan senast? Morfars begravning förra våren?

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Biologi.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Det vet jag inte..några dagar? En långhelg på Provinssi typ.
15.01.2012 kl. 01:17

Twiharden som sa upp kontraktet.

Via fejsbucks timeline (som jag försöker orka sortera igenom) kom jag fram till att jag såg Twilight första gången 27 maj 2009 efter tjat från en bekant. Då startade min kärlek till sagan. Sedan försvann den på grund av för mycket att göra där i somras och totaldog i höst på grund av Londonflytten. Eller död är den ju inte men någon twihard är jag sorgligt nog inte längre. Jag är den som nästan blev dragen till biografen för att se senaste filmen en hel månad efter premiären. Jag är den som inte ens tänkt tanken på filmen sen dess. Herregud, hur blev det så här?

Ps. Efter att ha sett den tipsade jag en vän. Så här skrev hon åt mig: "Jenny, han e så vacker att jag inte får luft. Det gör nästan lite ont i bröstet."

Jag saknar den känslan för det var ju just precis så det kändes i början. Det gjorde ont i bröstet av hur fint allting var.

14.01.2012 kl. 23:00

Säg rätt.

12.01.2012 kl. 19:26

Dom rövhålen!

Finns ju Dårfinkar och Dönickar också. Jag gillar de här gamla serierna från sent 80-tal/tidigt 90-tal. Det var inte så jävla finkänsligt då. Både föräldrar och barn i dessa serier från den tiden har starka svagheter då det gäller uppmuntran och uppfostran och det svärs och man dricker och säger mindre uppmuntrande saker till barnen osv. men det är okej. Jag älskar det och gjorde det redan som barn. Det är grannen och "bilsatan" och det är finlandssvenska morfar och "dom rövhålen" och man dör av skratt.

http://imcdb.org/i203091.jpg
Här är bilsatan.
10.01.2012 kl. 19:53

Det luktar RÄV i ditt rum!

Jag håller på och tittar på Ebba och Didrik. Finns en användare på You Tube som laddar upp alla gamla serier från barndomen så jag har även tittat igenom Vi på Saltkråkan, både serien och alla filmer. Personen heter "ifyoualways" så där har ni något att göra om ni gillar barndomsnostalgi.

Hur som helst så finns det en scen från Ebba och Didrik som jag och mina vänner hade extra roligt åt då vi var yngre. Jag märker att jag i stort sett kan alla repliker och älskar precis allt som sägs och görs extra mycket nu men det där med räven och storken och yRRla är ändå det som får mig att gapflabba högt. Så. Jäkla. Bra.

Börja titta kring 5:09 ungefär om ni bara vill återuppleva räven och storken. Men jag råder er att söka fram avsnitt 1 och börja helt från början.
08.01.2012 kl. 20:58

Made of warm!

Men för att tänka på något trevligt måste jag lägga ut denna bild här också och inte bara på fejjan. Jag har tittat på den och fnissat för mig själv kanske 15 gånger redan idag.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392589_303160716379788_301194463243080_1132571_466391000_n.jpg
05.01.2012 kl. 12:38

Hur kan en människa föra så mycket oväsen.

Jag är en sådan där människa som kan bli galen på andra människors existens rent ut sagt.  Åtminstone om de gör minsta grej som irriterar mig. Jag är nämligen hemskt orättvis på det sättet. Som nu då jag sitter här i en alldeles lugn och skön sida av flygplatsen och så kommer en djävul med sin dator intill. Men sätter han sig ner med sin dator? Nej istället börjar han möblera väskan. Gräver som om hela hans hem befinner sig i där i den oändligt stora väskan av prassel och buller. Och jag ger en liten vad-håller-du-nu-riktigt-på-med-där-blick och prasslet och grävandet fortsätter. Gräva-i-väskan-ljud är ju fasansfullt då det så där annars är tyst.

Det där med folk. Om han tar fram ett äpple och börjar tugga så går jag.
05.01.2012 kl. 12:36

Snake och sånt.

Kolla in detta inlägg hos housewifen. Jag är glad att jag är så pass gammal att jag faktiskt har upplevt både före och efter. Det är så knasigt att mina syskonbarn och alla andra barn knappt kommer att veta hur en vanlig telefon ser ut. Bara en sån sak. Herregud minns ni då snake på telefonen var skitkul?
05.01.2012 kl. 12:21

Den ska värmas.

Jag kände att en riktig finländare ska minsann skära åt sig en bit lenkkimakkara sista kvällen i landet. Det var inte så gott. Fail.
04.01.2012 kl. 23:16

Entusiasmen

Min sidospalt flyttade ner till botten av sidan för ett tag sedan. Vet inte varför, vad ska jag göra åt saken eller om jag ens orkar göra något åt saken. Känner ni mitt engagemang?!? Jag har varit en facebooknörd på sistone istället. Som twitter fast på facebook.

Hur som helst så åker jag tillbaka till London imorgon så detta är min sista dag i Finland nu igen för en tid. Blandade känslor kan man säga.

Edit.
Och precis då började den se ut som vanligt igen.
04.01.2012 kl. 09:42

Snö 2.0

Även om jag tänker onda tankar om snö då det gäller något bilrelaterat så försöker jag tycka extra mycket om den så där annars nu då den är på begränsad tid just denna vinter. Idag tyckte jag det var läge för en snögubbe som blev en isprinsessa. Det är roligt att inte vara vuxen.

/Site/Data/2744/Images/iceprincess.jpg
03.01.2012 kl. 17:36

Snö!

Jag var till Jakobstad en sväng idag för att lämna tillbaka marsvinen. Det var mera snö där och den där promenaden i fina lilla Jeppis behövdes verkligen. Jag halkade omkring som en idiot men det var så skönt att äntligen få lite vinterkänsla för om några dagar åker jag tillbaka till staden som sällan ser snö. Jag ogillar vanligtvis snö men en snöig promenad i Jakobstad tar jag med glädje tillbaka i kappsäcken. Kontraster är viktigt.

Klicka för större bild.

Ps. Aldrig att jag vet vad jag gör i photoshop och sällan att jag skulle tycka om resultatet men jag gillar den bleka vinterkänslan jag åstadkom ikväll.
01.01.2012 kl. 22:05

2011

Nu jävlar ska jag också fylla i en sån där lista. Tar den som Linn gjorde.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Jag fick äntligen modet att flytta till ett annat land. Tog sin tid men i år hände det.

Vilka länder besökte du?

Nå Storbritannien då..

Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?

Säkert mängder och massor. Kondition, energi, bra hy och allt sånt. En bra ekonomi skulle sitta fint 2012. Mer lust att läsa böcker och se en film utan pauser.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Jag är sämst på datum. Jag kan varken tänka en vecka framåt eller en vecka bakåt. Men färskt i mitt minne är ju ändå 30 augusti då jag tog planet till London. Det är kanske det enda datumet på hela året som faktiskt har etsat sig fast i hjärnan.

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Känner att det här blir lite enformigt men helt klart beslutet att flytta till London. Bästa beslutet jag någonsin tagit under hela mitt liv!

Vilket var ditt största misstag?

Oj..det vet jag faktiskt inte. Säkert något i stil med att jag aldrig tar vara på tiden så mycket som jag borde.

Vilket blogginlägg är du mest stolt över?

Haha, inget alls. Jag har varit världens sämsta bloggare i år.

Vilket var ditt bästa inköp?

Det är ungefär nu jag ångrar att jag ens började med denna lista för jag kan helt enkelt inte komma ihåg saker. Bästa inköp..kanske min MacBook Pro?

Vad spenderade du mest pengar på?

Antagligen samma som ovan. Nej vänta, hyror i London vinner nog där kanske. Och innan flytten säkert onödiga loppisprylar som nu ligger nerpackade i lådor.

Vad gjorde dig riktigt glad?

Att min syster äntligen fick ett barn. Det hände förvisso riktigt i slutet av 2010 men den där glädjen har ju ändå fortsatt vara med mig efter det. Om någon är värd att få barn så är det min syster och hennes man. Annat som gjort mig glad är ju så klart att inse hur jävla modig och duktig jag ändå kan vara där innerst inne om jag bara måste.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Som vanligt nej. Någon förkylning förstås men annars tror jag att jag varit väldigt frisk. Någon depression har jag heller inte kvar så jag är nog säkert ganska lyckligt lottad även om jag känner mig sjuk i huvudet mest hela tiden.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?

2010? 2011 väl? Nu blir jag lite förvirrad. Men om vi säger 2011 så...hm..Det blir nog en hel drös med indieband för min kärlek för indiepojkar exploderade verkligen.

Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?

Antar att vi pratar om 2011 igen. Svårt att säga det där men om jag tänker på andra halvan av året så känner jag nog ett visst uppsving. Men å andra sidan tänker jag alltid tillbaka på yngre år men det behöver faktiskt inte betyda att de var bättre. Känns ju som att jag faktiskt börjar hitta mig själv mer och mer nu även om jag fortfarande inte har några framtidsvisioner. Men ni vet så där att man blir mer trygg i sig själv på något sätt och kan tycka att det är himla skönt att inte vara 17 även om det samtidigt skulle vara aproligt att va 17 ett tag och även om jag dör av ångest över att bli 27 nästa gång jag fyller år.

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Livet. Bara göra. Bara ha roligt. Bara ha energi och livslust och inte gräva ner sig i tristess. Kreativitet. Blogg. Böcker.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Glo i en vägg och inte komma framåt. Eller så där allmänt då allt MÅSTE va perfekt på ett visst sätt då det i slutändan inte spelar någon jävla roll.

Hur var din julafton?

Den var fin. Tyvärr hade jag inte mycket julstämning i år och hade inte kunnat lägga ner så mycket tid och energi på julklappar och hela köret så något saknades inom mig. Däremot var det fruktansvärt trevligt att hänga med familjen och maten var så in i helvetes god och mina syskonbarn var sötast i världen.

Blev du kär?

I London. Alltså i staden.

Vilket program har varit det bästa på tv?

Jag tittar ju inte direkt på tv och är väldigt dåligt på att följa med nya serier ens via internet. Kommer inte på något alls.

Hatar du någon som du inte hatade förut?

En människa? Jag hoppas inte. Så där spontant är det ingen som dyker upp i mitt huvud så troligen inte.

Vilken var den bästa boken du läst under året?

Ja det där med böcker i mitt liv är ju en saknad. Men jag kom åtminstone att tänka på Alex Schulmans böcker som jag läste under sommaren och gillade oerhört mycket.

Vilken var dina största upptäckter?

Alltså jag orkar inte ens fundera. Finns säkert massor men jag tänker vara tråkig och svara Bombay Bicycle Club. Ett band. Hur lame? Då det finns 30 band till om jag bara orkar fundera.

Önskade du dig något som du fick?

Igen, orkar inte fundera så jag säger en egen kappsäck, haha.

Önskade du dig något som du inte fick?

Säkert massor men troligen inget livsavgörande. Jag vill kanske säga mera jobb i London men jag har ju ändå haft jobb där..bara så väldigt olika hur mycket jobb jag haft.

Vilken var årets bästa film?

Neeej gör inte så här. Vad kom ens ut 2011? Sista Harry Potter? Den berörde ju mig sjukt mycket men vågar jag säga att den var bäst?

Vad gjorde du på din födelsedag?

Hade ångest men beslöt mig för att bara gilla läget, piffade till mig lite och gick ut på stan med mig själv. En kvinna kallade mig oerhört stilig. Jag firade säkert på något stillsamt vis med Roger sen på kvällen men jag minns faktiskt inte. Födelsedagar är alltid ångest.

Vilka var de bästa människorna som du träffade?

De blir nog en hög av de nya människor jag träffade i London då..Anna, Catti, Louise, Claire, David, Sammy, Andy x 2, Sandra, Sara, Vin, Jack, Shenis osv. Men mest av allt Anna, Catti, David och Sammy tror jag.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

Brokig. Allt från supersunkig och tråkig till piffiga kjolar och rosetter. Det jag har märkt är dock att den där tjejen med klänningar och rosetter försvann då jag flyttade till London. Jag ska försöka ta med mera av henne från garderoben nu då jag åker tillbaka för omgång 2. Jag saknar loppiskläderna. Även om jag tycker bra om den här perioden med skinnyjeans också.

Vad fick dig att må bra?

Mycket men kanske mest av allt vanliga promenader eller bussresor i London med musik i öronen. Bara se något nytt. Att bli alldeles pirrig varje gång bussen åkte förbi Big Ben och sådant.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Vadå sugen? På att träffa? På att hångla med? Jag blir så besvärad av frågan så jag vet inte hur jag ska tolka eller svara.

Vem saknade du?

Tofslan, mitt marsvin som dog i december 2010. Sen i höst har jag saknat vänner och familj i Finland förstås.

Vilken var din bästa månad?

September kanske?

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Alltid massor men varför ens tänka bakåt och få sig själv att må dåligt av det?

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Ingen jävla aning. Det är ett stort mysterium för jag vet ju inte om jag kommer att vara i England hela nästa år eller inte och då är ju allt annorlunda. Jag som person kommer nog att vara annorlunda tror jag. Eller hela grejen med att jag största delen av förra året bodde tillsammans med någon men kanske fortsätter bo ensam i ett rum hela nästa år? Ingen vet och spännande ska det bli.

31.12.2011 kl. 16:17

Det där med att slappna av.

Det här med att vara hemma är alltid ett enda stressmoment verkar det som. En himla massa jag borde och måste och så blir hjärnan paj och den vill egentligen bara ha riktigt slappa struntdagar men så lämnar jag där med en fot i golvet på väg att störta iväg och resten sitter förslappat på en stol och blir trött av bara tanken på någonting alls. Om en vecka sitter jag igen i Helsingfors men på väg tillbaka till London. Vad har jag fått uträttat? Vem har jag träffat? Stress i maggropen. Är det inte meningen att dessa två veckor hemma ska vara lugna och avslappnade på alla sätt och vis?

Istället blir jag helt fruktansvärt arg för att Syrrans Garderob vägrar samarbeta med mig då jag vill ladda upp saker till försäljning och VE OCH FASA om jag måste åka tillbaka till London utan att ha fått det gjort. Det är ju lika med döden. Eller?

Eller VE OCH FASA om jag inte syr de där sakerna jag hade tänkt. VE OCH FASA om jag inte träffar minst 30 människor. VE OCH FASA om jag inte läser ut en hel bok.

Osv.

Jag saknar de dagar då jag kunde spela ett dataspel i pyjamas en hel dag och bara älska att ha just en sån dag. Nu slits jag mellan jag-borde-det-och-det-men-herregud-jag-orkar-inte och försök-nu-bara-sitta-still-och-titta-på-en-film-men-neeej-blää och herregud-jag-dör-av-tristess-fastän-jag-kunde-göra-så-mycket.
29.12.2011 kl. 11:58