Varför har man bil egentligen?

Ni vet den där lilla irriterande detaljen med att det stack upp en idiotisk järngrej här på parkeringen som gav min bil punktering? Som gjorde att stackars lilla hondisen såg ut som en idiot med världens fulaste reservdäck. Ungefär som då en människa har världens största röda finne på näsan. Det går inte att INTE se det så att säga.Jag ringde ju som sagt en däckfirma som råkade ha ett sista exemplar av dessa däck som slutas tillverka. Jag skulle till och med få lite rabatt. Fint så. Men vet ni vad däcksatan kostade? HUNDRANITTIO EURO! Jag blev alltså 190 € fattigare för att det fanns en jävla järngrej på gården som de inte hade orkat ta bort då de flyttade garaget en gång i tiden. Efter ett par veckor tog de äntligen bort skiten medan jag parkerade på gatan av rädsla för samma sak men jag har inte hört om någon ersättning och lär ju inte få någon.

Samma dag besiktade vi min bil. Vet ni vad det kostade då? Jamen 101 € bara. Mycket fin dag i måndags. Mycket. Londonkassan sinade ganska rejält och jag surade.
30.07.2011 kl. 21:54

Lite torka här nu.

Right, flitig bloggning här nu. Har varit hem-hemma onsdag till fredag (jobb på villatomten bland annat) och idag är jag mest trött. Bokade spontant ett loppisbord idag också fastän det är en plåga att ha. Dyrt dessutom, 25 € är lite att ta i tycker jag. Hoppas att slippa en del för det tar sin lilla tid med Syrrans Garderob även om jag har sålt för över 300 € där. Börjar bli bråttom att bli av med allt och ännu har jag inte sökt fram allt som ska bort heller. Egentligen skulle det vara bäst att sätta sig på loppistorget en måndag för 5 € men det är lite besvärligt att veta väder, att släpa dit bord eller något samt det hemska i att sitta där bredvid medan folk rotar och tänker "Tar hon 3 € för den där skiten, hääärreguud."

Nu ska vi se om Roggan hittar lägenhet. Jag vill åka runt och titta imorgon. Helst vill jag hinna hjälpa till att göra fint också innan jag åker. Även om det är svinjobbigt att flytta så är jag barnsligt förtjust i nystarter och möblering.
30.07.2011 kl. 18:16

Banaaana boxes.

Jag hämtar bananlådor från vår närmaste K-market mest varje dag nu. På Clas Ohlson såg jag att de hade en skylt ovanför sina svindyra flyttlådor i stil med "aldrig mera bananlådor!" eller något liknande men att köpa 5 dyra lådor x gud vet hur många gånger i jämförelse med gratis bananlådor som dessutom är jättestarka går ju inte att jämföra. Jag vet inte hur det är med er men jag skulle aldrig lägga pengar på flyttlådor.

Måste dock säga att det känns skumt att gå in via bakvägen på butiken och bara plocka åt sig. Även om de har sagt att vi ska göra så känner jag mig lite skyldig varje gång då jag stryker omkring där. Blir alltid glad då någon av personalen är där så att jag lite får ursäkta "heej jag ska bara hämta några bananlådor" och få ett "jaa varsågod bara!" till svar.

Fan förresten, jag kommer att sakna att få prata mitt eget modersmål. Det är liksom lättare att vara öppen och lustig då. Har nämligen märkt att jag kan vara en sån där lustig tönt i butikerna ibland. Typ med gubben som sålde däcket. Usch.

http://www.recyclethis.co.uk/wp-content/uploads/2008/07/banana_box.jpg
27.07.2011 kl. 16:37

Hans äckliga flin.

Varje gång jag går in på Aftonbladet sitter han där och flinar mot mig. Norrmannen. Med ett lyckligt litet småleende och stolta ögon som säger "titta på mig och mitt stordåd" och jag blir lika galen varje gång jag ser det där satans lilla leendet.
26.07.2011 kl. 17:10

Höstkvinnan.

Om jag ska vara ärlig så tror jag att en del av mig vill ha lite höst. Bara lite, typ ett lagom varmt och soligt september. Märker hur jag blir en väldigt ilsken människa varje gång jag får varmt och klibbigt. Sommar är ju fantastiskt men jag är inte den som älskar värme eller att pressa på en strand. Jag kan inte njuuuuta som man ska tvingas göra varje gång. Jag vill ju inte ens bli brun. Idag gick jag ut efter lite sallad åt marsvinen från balkongodlingen och kommer på mig själv att tänka "men va faan är det så här varmt nu igen" och stampade in, kastade surt av byxorna på golvet och tog på en klänning och var sedan sjukt obekväm i mina bara ben då jag gick och handlade. Jag älskar ju strumpbyxor. Maj och september, några heta dagar i juli och augusti. Resten så där halvvarmt och så massor med regn och åska där emellan. Det är ultimat.
26.07.2011 kl. 15:43

Lite nyheter kring TTS-gänget.

Verkar ha hänt mycket kring TTS-världen och skådisarna de senaste dagarna. Inte likt mig att inte hänga med, jag som alltid vet allt genast typ. Comic-Con har ägt rum så massa nya intervjuer jag inte vet hur jag ska orka se. De visade nya klipp som inte verkar vara officiellt släppta dock. Snow White-filmen Kristen ska vara med i har släppt några feelis-bilder innan de ens har börjat filma. En film jag ser sjukt mycket fram emot förresten. En första teaser trailer till Bel Ami har äntligen sett dagens ljus. Mycket! Ja och så ser Rob helt idiotisk ut i håret också efter filminspelning. Alltså riktigt jobbig frisyr.
25.07.2011 kl. 22:24

Ny blogg!

Gjorde en temablogg förresten. Tänkte kanske för dem jag inte brukar ge denna adress till. Eller dem som googlar och vill hitta likasinnade som jag skulle vilja göra. Har ni tips på finlandssvenska londonbloggar så säg till. Eller för dem som inte bryr sig om något annat än just vad jag tänker och funderar kring London. Eller som en egen liten dagbok då kategorisering inte finns här och det kan vara skönt att ha det lite samlat. Får se.

selmagoestolondon.ratata.fi
25.07.2011 kl. 18:27

Dags att ta itu med saker.

  • Har kollat en tråkig grå etta åt sambon, check.
  • Har beställt europeiskt sjukvårdskort, check.
25.07.2011 kl. 17:47

Bakåtsträvarn.

Jag har ju planer på att köpa en MacBook Pro. Jag har aldrig haft en mac och väljer aldrig att jobba med mac om alternativ finns. Det är bara så. Har aldrig tyckt om dem. Helt enkelt bara för att jag är så PC-van och aldrig har kommit mig för att lära mig mac för intresset eller orken har inte funnits. Hur lätt det än är. Jag är ännu i sådant skick att jag varje gång sitter och suckar och frågar hur fan det var man gjorde snabel-a. Så usligt alltså. Inte ens ett snabel-a. Och högerklickandet alltså. Min bästa vän. Oj oj.

Men jag har alltid vetat att en dag måste jag. En dag måste jag spendera svinigt mycket pengar på en mac och lära mig. Framförallt för att jag är formgivare. Kanske nästan endast därför. För att det krävs att man kan jobba med mac. Det är bara så. I varenda liten jobbannons.

Så nu sitter jag här och skruvar på mig då jag tänker på pengarna och hur jag överhuvudtaget ska komma igång. Roger är 100% PC. Han kommer inte att kunna hjälpa mig då jag skriker frustrerat innan allt är som det ska.

Men det ska bli roligt att äntligen börja förstå och äntligen ha en skinande leksak att kunna ta med mig vart jag än går. Men ärligt talat tycker jag inte det ska bli så roligt att bli en "sån". En sån där mac-person Varenda jävel har ju en MacBook Pro. Jag är den som blir lycklig om någon inte har det för att jag blir så överraskad och glad över det annorlunda med det.

Men jag blir väl precis som alla andra. Att jag aldrig har varit med om bättre. Men jag tänker lova mig själv att inte svika min fin-fina HP. Den blir så jävla dåligt behandlad av mig nog fan tycker jag om den ändå.

Jajajaja himla med ögonen och sucka ni bara!

http://360dpi.net/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/apple-logo-apples2.jpg
25.07.2011 kl. 14:24

Däcket.

Jag har ringt en däckfirma. Jag känner mig vuxen.
25.07.2011 kl. 10:13

Jag är lite hård idag.

Det kan vara lite jobbigt att känna en viss panik över att vi ska flytta om mindre än en månad och bo med en karl som är lite mer vi-hinner-nog-ska-vi-inte-ta-det-lite-lugnt-idag-typen medan jag tjatar några gånger om att han måste ringa runt på lägenhetsannonserna helst igår redan. Sedan ringa in dem, numrera och göra lappar där han ska skriva in adress och hyra för varje annons för att underlätta lite till. Ändå har inget hänt och jag börjar känna mig lite som en hemsk ragata som alldeles nyligen höjde rösten och sa "NU RINGER DU" då det kom en ny ursäkt. Förlåt mig.

Men om vi tänker så här. Min pappa ringde alla samtal åt mig tills jag började ringa själv. Nu är det Rogers tur att börja ringa själv då jag flyttar. Då får man vara lite bad cop visst?

Annars konstaterade jag under en promenad att jag är hemskt nöjd med stan idag. Det är ännu varmt men svalare. Staden är tyst och söndagstrött. Folkmassorna har försvunnit från gatorna. Allt är fridfullt.
24.07.2011 kl. 20:27

En god sak. Jahaja.

Alltså dessa utdrag ur galningens dagbok är så sjukt bisarra. Läs dem om ni inte har gjort det.

”Jag måste erkänna att jag blivit en notorisk nedladdare av piratfilmer, tv-serier och spel. Stöld är dåligt. Jag erkänner. Men om du ägnar hela ditt liv för en god sak kan du tillåta dig några elakheter. Ja, ja ingen är perfekt.”

Helt.jävla.sjukt.
24.07.2011 kl. 14:32

27 år.

Och nu har Amy Winehouse dött också ser jag. Känns som att ovanligt många kändisar att avlidit de senaste åren. Eller? Tragiskt.
23.07.2011 kl. 22:33

Ett mycket fint beslut att stanna hemma.

Jag och Daniela konstaterade att vi kanske börjar bli för gamla för Jakobsdagar. Åtminstone den här helgdelen. Lite tryckte samvetet och man-borde-feelisen men sen valde jag och Roggan att stanna hemma. Vi åt massivt kladdig men god turkpizza och osade svett och kroppsodör i vår kokande lägenhet. Vi har tittat på Ocean's 11 och ska snart se 12:an. Köpte dem båda via syrrans garderob. Lite svalkande regn kom en stund och sänkte tempen från 30 till 23 där ute men det var nog ett fjuttigt oväder.

Med jämna mellanrum måste jag se om nyhetssidorna angående Norge har uppdaterats men det får mig att må så himla dåligt. Det är så hemskt att se framför sig hur en iskall person bara går runt runt på en ö och skjuter ungdomar. Och så tittar jag på fotot av honom om och om igen och blir alldeles iskall av hat själv.
23.07.2011 kl. 22:24

Norge.

Usch jag börjar gråta lite då jag läser det här. Fy fan vilken äcklig jävla sinnessjuk liten skit till människa.
23.07.2011 kl. 18:09