Viktigt att gå bort en stund.

Inte alla dagar jag står på After Eight, redo att äta lunch redan 11:45. Men nu är jag mätt i magen, nöjd i själen efter en kopp Parisien med varm mjölk och lite läsning av Elle medan Roger och hans gäng spelade bakgrundsjazz för lunchfolket. Dags att ta itu med dagen.
05.08.2011 kl. 12:40

Där under skulderbladet.

Det är tur att han kom hem den där Roger. Om inte annat för att kleta på lite Eeze spray på min sjuka rygg precis på det där stället dit jag inte når själv. Det har gjort mig galen hela dagen, denna fruktansvärda dag.
05.08.2011 kl. 00:03

Too much.

Påminn mig om att aldrig någonsin mera ha ett loppisbord. Jag vet inte hur jag kunde glömma plågan det innebär. Det borde vara lag på att alla som får gå på bordsloppis-loppis måste ha haft ett bord själva så att de kan respektera det jobb som det faktiskt innebär. Jag är där två gånger om dagen och det är sådant kaos varje gång. Det kan inte vara så där svårt att lägga sakerna någorlunda på sin plats. Bara för att man lyfter på en cd-skiva behöver man inte kasta den på andra sidan bordet. Bara för att man lyfter eller provar en sko betyder inte det att det är okej att kasta den på en klädhög efteråt. Aldrig mera eller så måste jag lära mig att kunna sitta vid bordet en dag på torget eller något för det är inte värt besväret att nätt och jämt tjäna in bordshyran för att bli så fruktansvärt arg på alla.

Jag måste säga att mitt inre är i kaos nu. Jag förstår verkligen inte hur vi ska kunna vara ut härifrån om en och en halv vecka. Hur jag ska kunna ha allting så organiserat att jag sedan hittar det då jag kommer tillbaka. Att Roger har varit borta största delen av två veckor hjälper inte. Dessutom fick jag en rejäl gråtattack över London idag då det finns risk att jag kommer att vara väldigt ensam där i början då jag kanske måste bo helt själv både på hostel och lägenhet. Poängen med att åka med en vän for liksom där och jag bröt ihop ganska rejält och undrade vad fan jag har gett mig in på.

Man kan säga att jag är lite skör för tillfället. Dessutom väntar jag mig att pappa ska ringa vilken dag som helst och säga att jag måste komma ut till villatomten igen eller ta något livsviktigt beslut på fem minuter. Om det händer så kapar jag nog ihop.
04.08.2011 kl. 18:48

Dagliga ärenden.

Om ni ser någon i Jakobstad som först skyndar till posten och sedan tar en cappucino och en bananlåda på hemvägen så är det troligen jag. Rutiner ni vet.

/Site/Data/2744/Images/cappucinobananlada.jpg
04.08.2011 kl. 16:04

Stressen kryper på.

Det är alltid någonting va? Nu då jag äntligen har sovit ordentligt och tagit mig ur den handlingsförlamande tröttheten så har jag istället sovit i en underlig ställning så att ryggen är helt kaputt idag och minsta rörelse är en plåga. Kan det inte bara få flyta på effektivt och bra en enda dag i dessa stressiga tider? Jag börjar få panik. Ikväll kommer Roger tillbaka tack och lov. Nu släpper jag inte iväg honom före vi är ute ur lägenheten. Hör ni det alla möjliga musiker, ni får honom inte okej.
04.08.2011 kl. 13:30

Låtar att vakna till.

Det blev en onödigt rejäl sovmorgon idag. Det är alldeles för lätt att bara låta radioväckningen bli ett bakgrundsljud och varje morgon beror det helt enkelt på vilken typ av låtar som spelas. Är det dansband vaknar jag alltid och undrar irriterat vad det är för jäkla oväsen. Dagens låt var helt omöjlig att sova sig igenom efter andra halvan:

04.08.2011 kl. 11:10

Fobin för diskvatten

Jag är ensam hemma den här veckan också. Utan diskhandskar och bara lite diskmedel. Jaha, kanske ni tänker men det är så att om jag är ensam hemma utan diskhandskar blir inget diskande gjort. Jag kan inte röra i disk och diskvatten utan handskar. Det är en sjukdom jag har. En trevlig kombination med detta är att bananflugorna tar över världen här inne varje sensommar. Varje. Och varje dag glömmer jag att köpa diskhandskar fastän jag varit till butiker flera gånger om dagen. Det börjar bli äckligt.
03.08.2011 kl. 11:46

Naturens makt.

Det är så hemskt att se och läsa om Afrika att jag börjar gråta. Hur kan man hjälpa? Var skänker man pengar så att de går direkt dit?
02.08.2011 kl. 16:42

Ett nytt husdjur

Alltså lyckan i att se en ekorre på gården! Önskar att jag hade haft kameran bredvid mig medan jag krypkörde fram till garaget efter den. De verkar funka lite som harar "omigod omigod en bil, jag måste springa framför den istället för åt sidan!"

Jag blir särskilt lycklig av ekorrar och igelkottar på vår lilla gård inne i stan. Jag blir dock fullkomligt olycklig av att se dem helt tillplattade på asfalt. Alldeles nyligen spatserade en rödräv över vägen i min hemby också. Så fin!
02.08.2011 kl. 15:12

Gårdagen.

Saker som känns lite bättre sedan gårdagen:
  • Instrumentariums kundtjänst svarade på mitt mail och sa att 4 linspaket till priset av 3 endast gäller vid köp i butik. Tack optikern för att du är så tydlig. Jag fick dock annullera beställningen så jag går till instrumentarium igen idag. Till det där underbara stället.
  • Fick en kommentar av en person som jobbat på Aktia och som blev irriterad på hur jag blev behandlad igår. Skönt, jag kände mig lite elak. Känns som ett bra beslut med debitkortet nu trots allt. Nu har jag två, ett måste ju funka om det ena strular.
02.08.2011 kl. 10:56

En ond själ.

Alltså humöret är inte bra nu. Jag känner inte igen den där människan jag har varit i flera dagar. Igår måste det ha varit trötthet mest. Ett tag var jag så fruktansvärd att jag stod i butiken med Roger och vägrade äta någonting. Ingenting där tilltalade mig och jag ville lägga mig ner och skrika eller helst av allt somna men jag kan inte sova dagtid. Det slutade med att jag gick ut. Lämnade Roger där med handelskorgen och gick hem och satt och väntade utanför dörren. Perfekt dag att se på lägenheter åt honom med andra ord. Jag blev dock snäll till kvällen.

Idag var jag lite nöjd så där från början och glad över att få ha långärmat och strumpbyxor. Sen gick det åt helvete igen och nu är jag svettig av just långärmat och strumpbyxor då jag har rusat runt på stan. Jag blev sur på optikern för att hon pratade för snabbt och hastigt och jag fattade inte vad hon sa. Jag blev sur för att hon sa man får 4 linslådor för priset av 3 men då jag gjorde beställningen blev det ändå summan för fyra lådor. Skickade klagomail.

Fick mail av favoptic som behövde ha annat glasögonrecept för det jag skickade dög inte. Gick till optikern igen till världens mest oförstående människa som sa att det kostar 35 €. Nej det kostar 15 € sa jag för det sade optikern jag var till. Jag tänkte gå därifrån. Fick min lilla lapp för 15 € till slut efter lite viskande bakom gardinerna men det är precis samma siffror som jag redan skickade åt favoptic. Hejdå 15 €.

Jag bokade ju spontanbord på loppis i lördags och tänkte att där har varit så lite försäljning nu så då säljer säkert mitt bord lättare. Nähä där är plötsligt proppfullt och personalen är ganska otrevlig, folk river och sliter, bordshyran är hutlöst dyr, jag hatar bordet, jag hatar klädstången, jag hatar alla som går där och jag undrar varför faaan jag beställde bord jag inte vill ha. Värst av allt är att jag tänker elaka tankar om högljudda barn varje gång jag är där. Jag har haft en ond själ i flera dagar.

Sen rusade jag till banken till en annan stirrande sur jävel och mitt ansikte glänste av svett och finnen på kinden bultade mot henne. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER? Nej nej Visa Debit är precis samma sak som electron. Det funkar lika dåligt som electron vid onlinebetalning.  Ja men varför har ni ett jävla debit-kort då? Fick inga vettiga svar alls. Och den här gången återgick vi till "nej du får inte ha ett kreditkort heller". Kan ni snälla komma överens? Men hon gjorde ett debit åt mig i alla fall (för att få tyst på mig tror jag eftersom kön växte) som jag kan försöka använda då electron bråkar. "Upplever du det som ett problem med electron?" och jag sa att alla jag känner hatar sina electronkort, speciellt från aktia. Jag hade nått något skede då jag inte orkade mera. Jag var en besvärlig, tjatig, ifrågasättande kund som pratade om att byta bank.

Ja sen skulle det handlas förstås och det fanns precis lika lite mat som tilltalade mig nu. Jag har varit ointresserad av mat i flera veckor. Jag vill leva på ett magiskt piller om dagen. Jag orkar inte med mat.

Förlåt för det här. Vet inte vad som gjorde mig så fruktansvärt förbannad på allt helt plötsligt. Nu ska jag skicka kopia på lappen åt Favoptic. Har lust att skriva "Här har ni lappen som är värd 15 € med precis samma fakta som på den jag skickade igår kväll, bra så?"
01.08.2011 kl. 16:39

Juhla.

Roger ska banda skiva hela veckan och jag sköter kaffet själv. För första gången på månader har kaffet i paketet en pissigt rödbrun färg istället för den fantastiska nästan svarta färgen. Juhla Mokka. Någon jag känner väl kommer att få springa på vessan inom några timmar. För ni vet väl det, Juhla Mokka är bara dåligt för magen. Kör mörkt! För jävligt bara att alla goda mörka i stil med Parisien har blivit ännu dyrare nu så det går nästan inte att köpa. Jag undrar vad de har för slags kaffe i London..
01.08.2011 kl. 10:41

Debit för fan.

Här har jag gått runt och ylat "jag viiill inte ha ett visa-kort fast jag måste ha ett, jag viiiill inte ha kreditkort och jag fååår inte ha det heller" och nu kollar jag på aktias hemsida om olika kort och ser Visa Debit. Debit! Hallå, varför har inget sagt att det finns ett Visa utan credit på? Jag trodde man var dömd till Electron i all evighet om man inte vill ha credit. Halleluja, här ska ansökas om Visa-kort.

Anledningen är att banktanten sa att det "boorde ju nog gå med electron i England men varför inte göra ett visakort?" då en annan sa att jag inte får ha ett sånt utan inkomst bara några månder innan. Debit. Hah.

Och alltså visst förstår jag saken rätt här nu, det funkar precis lika bra i hemlandet, utomlands och i webshoppar som ett debit/credit men jag har inte möjlighet till just credit? Right?
31.07.2011 kl. 20:19

Jakten på ettan.

Jag är ganska säker på att jag just nu blir beskriven åt en mans fru som "..ja pojken var trevlig men hans flickvän var ganska sur och irriterad, henne skulle jag inte vilja ha som hyresgäst."

Så blir det då man blir väckt 10 minuter före lägenhetsvisning och ögonpåsarna dallrar, munnen smakar skit och kaffebristen är ett faktum. Det tar länge att vakna till för mig. Om man då lägger till det faktum att mannen försöker hyra ut en liten lya för mycket pengar och där stinker så förbannat med ingrodd tobakslukt ja då blir det lite svårt att lägga på ett falskt leende. Jag mumlade något om att där stank tobak och rynkade näsan åt trasiga tapeter men jag önskar att jag vore mer som pappa som garanterat hade sagt något i stil med "fy fan va de stinker tobak här" och kanske något om att det är onödigt dyr hyra för det där. En balkong som ska fixas om någon gång under hösten drar ju ner livslusten ganska rejält för den som ska bo där också.

Plus får den för köket som var rymligt för en 27½ kvm och badrummet var ganska nytt. Men just nu föredrar jag den som jag suckade åt förra veckan med ett kök som man nätt och jämt kunde stiga in i. Den luktade åtminstone ingenting alls.

Jag fattar varför vi har ganska hög hyra. Jag fattar varför alla säger wow då de kommer hit och jag fattar varför den är dyr att köpa.
31.07.2011 kl. 11:06

Mindre bra lördag.

Alltså nej inte min dag idag. Har nu försökt va ut på både kaffedejt å öldejt (eh vatten) och så där men allt med huvudvärk och allmänt deppig stämning. Men nu är jag hemma och jag har medicin och jag ska äntligen få sova riktigt gott inatt. Tyvärr har Roger tydligen gjort någon deal om att vi ska se på lägenhet redan på förmiddagen imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den saken. Eftermiddagen har alltid varit min bästa vän. Jag borde ha ett sånt jobb, typ jobba på aftonbladet på något kvällsskift och komma till jobbet till 3-tiden ungefär och jobba på kvällen istället. Fattar inte grejen med morgon och förmiddag. För att inte tala om min irritation över att samhället styrs enligt den principen att man helst inte ska stiga upp efter 8. Bollocks.
31.07.2011 kl. 00:53